Elkezdődött az őszi szünet, hétfőtől anyukámék elvállalták az öt fiú unokát pár napra. (Az én két fiamat és a nővérem három fiát.) Hű, lesz ott nagy ramazuri… 🙂 Gondoltam én is hozzájárulok egy kicsit a nagy naphoz, sütöttem egy adag gyors pudingos piskótakockát. Legutóbb (a családi grillezésnél) nagy sikere volt, percek alatt elkapkodták a gyerekek. Tegnap se maradtam szégyenbe, ebéd után el is fogyott a fele, pedig most kissé nagyobb lett, mert óriási házi tojásokból készítettem. Most újból hozom a receptet, mert most a piskóta sárga és a krém barna, legutóbb pont fordított verziót készítettem. De mindkettő nagyon mutatós és finom. Ez a mostani annyival egyszerűbb, hogy a piskótát egyszerre lehet bekeverni és megsütni, tehát itt is kis időt és energiát spóroltam.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
- 10 tojás
- 10 ek. cukor
- 10 ek. liszt (Púpos ek. liszt, mert óriási tojások voltak.)
- 2 csom. vaníliás puding (főzős)
- 2 ek. cukorozatlan kakaópor
- 1 liter tej
- 8 ek. cukor (Ízlés szerint)
- 30 g vaj
- 30 db piskóta tallér
- csokis tortadara
- A sütőt bekapcsoljuk, 220 fokra előmelegítjük.
- A tepsiket sütőfóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. (gépi mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Végül a cukros sárgáját, lisztet és a kemény habbá vert tojás fehérjét, finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- A masszát a két tepsibe elosztva beleöntjük, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben, a két tepsivel egyszerre, 220 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. (Közben egyszer megcseréltem a tepsiket, hogy egyenletesebben süljenek.)
- Amikor kihűl, óvatosan lehúzzuk a piskótákról a fóliát.
- A pudingport és a kakaóport egy kis langyos tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. (Ha a tejet külön felforraljuk, és úgy öntjük rá, akkor lényegesen gyorsítható a folyamat.)
- Folyamatos kevergetés mellet főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a cukrot és a kocka vajat. Elkeverjük, készre főzzük.
- Természetesen készíthetjük csokis pudingporból, de nekem nem volt itthon, így a vaníliás pudingból kakaópor hozzáadásával én most csokisat készítettem.
- A piskótára rákanalazzuk a puding negyedét. Én még azon melegében rá is kanalaztam, óvatosan, középre, egy kanállal szépen kenjük el, széleitől 1-2 cm-t hagyjunk el, nehogy lecsorogjon. Így hamar hűl, jöhet rá a második negyednyi puding, azaz az összes fele.
- Erre kerül a másik piskóta, majd a puding másik fele.
- Végül a pudingra piskótatallérokat teszünk, szépen, sorjában, úgy hogy majd mellette fel tudjuk szeletelni.
- Csokis tortadarát szórtam a meleg pudingra. (Természetesen ez elhagyható.)
- Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Azt hiszem 8 db házi tojás elég lett volna a piskótának, mert így kicsit vastag lett a piskóta és vékony a krém. De megjegyzem, így sem érkezett a sütire panasz! 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.