István fiam 9. születésnapjára készült ez a finom habos szőlős torta. Egyszerű piskóta az alapja, vaníliapundinggal és szőlővel van megtöltve, tejszínhabbal díszítve. És hogy teljes legyen a kör, kicsi fehér csokoládét reszeltem a tetejére díszítés gyanánt. 🙂
Habos szőlős torta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 4 egész tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
Pudinghoz:
- 1 cs. főzős vaníliás puding
- 5 dl tej
- 4 ek cukor (ízlés szerint)
Tölteni és díszíteni:
- szőlő (vagy más gyümölcs ízlés szerint)
Tetejére:
- 500 ml Hulala tejszín
- 2 kocka fehércsoki reszelve
Leírás
Puding:
- A leírás szerint 5 dl tejjel és 4 ek. cukorral megfőzzük a pudingot.
- Hűtjük.
Hulala:
- Az 500 ml Hulalát habverő segítségével kemény habbá verjük.
- Hűtőbe tesszük.
Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A tortaformát fóliával kibéleljük. (25 cm-es)
- A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Kb. 3 perc)
- A sárgájába beletesszük a 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (Ez is kb. 3 perc alatt készen van.)
- Végül a fehérjehabos tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk az 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
- Tortaformába öntjük, 10-12 perc alatt 250 fokon készre sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
Szőlő:
- Míg hűl a piskóta és a puding, a szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
- Félreteszünk 18 szemet, ezzel fogjuk a torta tetejét díszíteni.
Torta összeállítása:
- A kihűlt piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába.
- Rákanalazzuk a kihűlt pudingot.
- Tetejére kerülnek a szőlőszemek vagy más gyümölcs(ök).
- Hűtőbe helyezzük, hogy a puding teljesen meghűljön. (1-2 óra)
- A hulala felét zacskóba tesszük (ezzel fogjuk díszíteni).
- Levesszük a tortaforma peremét és a torta tetejét és oldalát megkenjük a maradék hulalával.
- Majd a tetejét és oldalát is tejszínhabbal díszítjük.
- Utolsó lépésként a szőlőszemeket és a reszelt fehér csokit is ráhelyezzük és hűtjük.
Megjegyzés
Jó nagy adag lett, 18 szép nagy szeletet vágtunk belőle.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.