Orosz hússaláta. Nagy adag marhahús levest főztem, bőven volt benne hús is és zöldség is. Nem véletlenül, nagyon finom orosz hússalátát készítettünk belőle. Illetve én csak a konyhalány voltam, a hússalátát a férjem készítette! 🙂 Kinézetre nem túl fotogén a saláta, viszont megéri elkészíteni, mert nagyon finom.
Orosz hússaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g főtt marhacomb
- 2-3 szem burgonya (kb. 250 g)
- 1 nagyobb sárgarépa (kb. 125 g)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5-6 db kisebb savanyú uborka
- 2 dl tejföl
- 3 ek. majonéz
- 1 ek. mustár
Leírás
- A levesben főtt és lehűlt húst, krumplit és sárgarépát kis kockára vágjuk.
- A savanyú uborkát is kockára vágjuk.
- A vöröshagymát kockára vágjuk, szűrőbe tesszük és egy liter forró vízzel leöntjük.
- Az uborkát és a hagymát is a húshoz adjuk.
- Erre kerül a tejföl, majonéz és a mustár.
- Alaposan összekeverjük, néhány órára a hűtőbe tesszük.
- Majd finom házi kenyérrel elfogyasztjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál, akkor az itthon sütött kenyereim és péksüteményeim receptjét itt találod: kenyér és péksütemény receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.