Sokszor sütök hot-dogot, nagyon finom, laktató. Tízóraira, uzsonnára, kirándulásokra remek étel, hiszen egyszerűen bekészíthető a táskába vagy hátizsákba. A gyerekek imádják, eddig még nem találkoztam olyan gyerekőccel, aki ne ette volna meg, amikor megkínáltuk.
- 500 g liszt
- 3 kk. só
- 25 g friss élesztő
- 100 g vaj vagy ráma
- 1,5 dl tej
- 1-1,5 dl víz (lisztfüggő)
- 20 db virsli (nálunk a Füstli a nyerő)
- Lisztet átszitáljuk.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és vizet, hozzáadjuk a vajat és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarjuk, pihenni hagyjuk.
- Tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
- A virsliket kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek, majd félbevágjuk.
- Kb. 1-1,5 óra elteltével (ha már jól megnőtt a tésztánk térfogata) enyhén lisztezett felületen megfelezzük. Kb. 40 x 30 cm téglalap formára nyújtjuk, 20 részre vágjuk és megtöltjük a fél virslikkel. A tésztát csak egyszerűen ráhajtjuk a virslire és kicsit megsodorjuk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is.
- A kis hot-dogokat a sütőpapírral fedett tepsikre tesszük, kicsit vízzel megspricceljük és hideg sütőben még 10 percig pihentetjük.
- Ha letelt a 10 perc a sütőt 250 fokra állítjuk, így sülnek kb. 25 percet. Míg a sütő melegszik, a hot-dogok is kelnek, majd sülnek. Sütés közben a tepsiket egyszer megcseréljük, hogy egyenletesebben süljenek.
Sütés: úgy is süthetjük a hot-dogokat, hogy megvárjuk míg megkelnek, közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, és ekkor helyezzük a hot-dogot a sütőbe. 20-25 perc alatt sülnek készre.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2017.02.08. Egy adag kelt tésztából Hot-dogot és sajtos csigát sütöttem. Picit máshogy formáztam, most egész virsli ment bele, és a tetejét sréhen bevagdaltam, hogy kikukucskáljanak a virslik. 🙂 Igen finom lett. 🙂
2017.10.09. Mélyhűtőfeltöltés, így egy adag hot-dogot készítettem, csak most kicsit máshogy formáztam. Keskenyebbre sikerült a tésztát felvágni, így a kis virslikre tekertem a puha kelt tésztát. Tetejét felvert tojással megkentem, szezámmaggal megszórtam. Fincsi lett és mutatós. 40 db kis hot-dog készült, amihez 2 csomag Füstlit használtam, és a tészta 500g lisztből lett bedagasztva.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.