A receptet én találtam ki, bár lehet, hogy valaki már csinált ilyet 😀 Végtelenül egyszerű, gyors, színes, SÜTÉS NÉLKÜLI húsvéti torta, amit nem lehet elrontani, ezért kezdőknek is bátran ajánlom. A puding és a kakaós keksztészta íze kellemesen kiegészíti egymást. Már korábban is készítettem ilyet, csak akkor nem színeztem a pudingot. A család két pofára falta. 😀 Húsvéti díszítés nélkül bármikor elkészíthető, de csak minőségi, természetes ételszínezékkel javallott. Természetes színezék pl. a céklapor, kurkuma, spenótpor. Mivel ezekkel még nem próbáltam, nem tudom, milyen intenzív szín érhető el velük, és mennyire módosítják a puding ízét. De egy próbát megér 😀
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék ♥
Hurrá! Trutymótorta!
Pár hete vettem olcsó (egészségtelen) ételfestéket kísérletezés gyanánt, mert annyira megirigyeltem a szivárvány színeiben pompázó sütiket. Olthatatlan vágyamat, hogy kipróbáljam őket, tegnap már nem tudtam leküzdeni. Elkezdtem kutyulni, annyira élveztem, hogy majd kiugrottam a bőrömből. A férjem reakciója: “Te ezt jóízűen megtudod enni?” És a gyerekeké: “Hurrá! Trutymótorta!” Persze ők a kapcsos tortaforma miatt, csak a legfelső élénkzöld színt látták.
A recept végtelenül egyszerű: kókuszgolyó “tészta” + puding
Ripsz-ropsz elkészíthető, a legtöbb időt a puding megfőzése jelenti. A festéket kerámia edényben kevertem ki, nehogy elszínezze a műanyagot. A keveréshez fakanalat használtam, amit a mosogatógép tökéletesen elmosott, nem színeződtek el. De inkább olyan keverőeszközt használj, amit nem sajnálsz, soha nem lehet tudni alapon. 🙂
Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformához fél kg darált kekszet és 1,5 l pudingot használtam.
A recept alatt is vannak képek 🙂
Nagyon fontos: a cukor díszítést csak közvetlenül fogyasztás előtt tedd a tortára, mert a puding felolvasztja a cukrot, és egy idő után szétfolyik a torta felszínén, elmosódik, nem lesz olyan szép. Sajnos én ma pont így jártam. De többet nem követem el ezt a hibát. Reggel díszítettem a fényképezés miatt, most estére a cukor teljesen elmaszatolódott, szétfolyt a tetején. De így is nagyon finom volt.
- 25 cm-es kapcsos tortaforma
- kókuszreszelék (a tortaforma aljának a megszórásához)
- 0,5 kg darált keksz
- Ízlés szerint ét kakaópor (mi jó kakaósan szeretjük)
- Ízlés szerint cukor (én nem tettem bele)
- Tej vagy víz, kb. 6-7 dl, kemény, gyúrható masszát kell kapni.
- Több színű ételfesték, pirosat, kéket, zöldet használtam
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej, annyi van a pudingpor hátuljára írva
- Nyuszi csoki
- Színes cukorkák, drazsé, bármi
- Kókuszreszelékkel jó vastagon megszóróm a tortaforma alját, nehogy leragadjon a torta.
- A tészta száraz összetevőit összekeverem, majd fokozatosan hozzáadagolom a tejet. Gyúrom, tej, gyúrom, tej, amíg a tészta össze nem áll kemény masszává.
- Amikor már összeállt, akkor a kezemmel ellapogatom, és bele nyomkodom a tortaformába, úgy hogy a tortaforma széleinél is zárjon a tészta, ne legyen rés, nehogy lefolyjon a puding. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a pudingot.
- A pudingot a csomagolás hátulján lévő instrukciók alapján felfőzőm folyamatos kavargatás mellett.
- Amikor elkészül a puding, még úgy forrón, kb. a negyedét, a tortaformában lévő tészta tetejére merem és szép egyenletesen eligazítom, a forma széleinél is, gondosan, hogy ne legyen rés.
- Majd egy kerámia edénybe kanalazok egy újabb adag pudingot, beszínezem pirosra és óvatosan az előző puding réteg tetejére öntöm, vigyázva elsimítom egy fakanál segítségével, figyelek a szélek záródására. A két puding réteg felhordása között kb. 3-4 perc telik el, ez elég is ahhoz, hogy a rétegek nem mosódjanak össze.
- Majd a másik két színnel is megcsinálom ugyanezt. A színek egymás után: színezetlen, piros, kék és végül a zöld. Ízlés dolga, kinek hogy tetszik.
- Néhány órára beteszem a hűtőbe, majd közvetlenül fogyasztás előtt díszítem. Nagyon fontos: a cukor díszítést csak közvetlenül fogyasztás előtt tedd a tortára, mert a puding felolvasztja a cukrot, és egy idő után szétfolyik a torta felszínén, elmosódik, nem lesz olyan szép.
További húsvéti recept itt található
Jó alkotást!
Mikei Erika – mókuslekvár.hu
2015.03.18.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.