Ezt a muffin-t azoknak ajánlom, akik szeretik az igazán édes, intenzív ízeket. A fahéj és a dió együttesen egy rendkívül finom ízt kölcsönöz a süteménynek. Csak egy nagy baj van vele, ha már megkóstoltad, egy darab fahájas-diós muffin sohasem elég. 🙂
Fahéjas-diós muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 125 g ráma
- 100 g cukor
- 1 csom. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 ek. rum
- 0,5 kk. fahéj
- 125 g liszt
- 0,5 csom. sütőpor
- ½ kk. szódabikarbóna
- 60 g őrőlt mandula vagy dió
- 2 ek. tejföl
Leírás
Előkészítés:
- A muffin formákba papírt teszünk. (Én mindig így sütöm, mert nem szeretem mosogatni, és sokkal gusztább maga a muffin is a kis cakkos papír-szoknyájában.)
- A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
- A rámát, cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, rumot, fahéjat habosra keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a rámás keverékhez.
- Végül hozzáadjuk a mandulát és a tejfölt, amivel óvatosan elkeverjük.
- A formáb kanalazzuk a tésztát, de VIGYÁZAT csak ⅔-ig töltsétek, mert sütés közben megnőnek.
- Előmelegített sütőben 170-180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Megjegyzés
Aki szereti mazsolát is keverhet a tésztába.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a muffinhoz, itt olvashatsz még recepteket: muffin receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.