Maradék párolt rizs, rizi-bizi, zöldséges rizs… Ha maradt előző napról egy kis rizsünk, de elfogyott a hús, felújíthatjuk és egy teljesen önálló ételként tálalhatjuk. Az ötlet, hogy a muffin formát nem csak sütemény készítésére használhatjuk, már régóta kering a neten. Most én is kipróbáltam, és igazán finom ételt készítettem. 🙂
Rizibizi a la muffin
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Maradék rizi-bizi
- 1 tojás
- 15 szelet bacon szalonna
- 12 kis kocka trappista sajt
Leírás
- A muffin forma minden mélyedését 1 szalonnával kibéleljük.
- Majd 210 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. (Mi úgy szeretjük, ha ropogós a szalonna.)
- Ez alatt a rizibizit megmelegítjük és egy egész tojást hozzákeverünk.
- Amikor elősült a szalonna, kivesszük, 2-3 percet várunk hogy kissé meghűljön, majd minden mélyedésbe rizst kanalazunk. (A szalonna sütés közben kicsit összeugrik, úgyhogy az egyik kezünkkel megnyitjuk a szalonnát, a másikkal pedig a rizst adagoljuk. Kicsit pepecselős, de megéri, ha a ropogós szalonnát szeretjük.)
- Mindegyik tetejére egy-egy sajt kockát teszünk, majd a maradék 3 szelet szalonnát 4 részre vágjuk és a sajtok tetejére helyezzük.
- Előmelegített, 210 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- Kovászos uborkával tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nincsen maradék rizsünk, akkor 2-2,5 dl rizsből főzzük a párolt rizst, 1-1 ek. zöldséget adunk hozzá.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.