Héjában sült burgonyát készítettem, csak úgy natúron (Sanyinak valami vírus ráment a gyomrára, és már nem volt ötletem, hogy mit is kéne a főtt krumpli, ropi, keksz, zsírmentes zöldség leves kombináción kívűl adni neki) magamnak pedig tejföllel, sajttal. Ja, két édes burgonya is került a sima mellé, hogy azt is kipróbáljuk. Tökéletesek lettek. Természetesen lehet mellé valamilyen húst, szalonnát, kolbászt sütni, vagy megsülés után zsírral vagy vajjal meglocsolni és savanyúsággal vagy zöldségekkel fogyasztani. Finom és kiadós étel.
Héjában sült burgonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya
- 6 db burgonya
Tetejére:
- só
- tejföl
- füstölt sajt ízlés szerint
Leírás
- A krumplikat alaposan megsíkáltam. (Érdemes közel azonos méretűeket választani, hogy egyformán süljenek.)
- Vizesen betettem őket a sütőbe.
- Forrólevegős sütőben 180 fokon 45 perc alatt sültek készre.
- Félidőben megforgattam, megszurkáltam és vízzel kicsit megspricceltem őket.
- Amikor letelt az idő 3 burgonyát kettévágtam, sóztam, megkentem tejföllel, megszórtam reszelt füstölt sajttal.
- További 3 perc alatt, 200 fokon sültek szép pirosra.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Miket lehet benne még ebben a Tefál forrólevegős sütőben készíteni? További recepteket itt találod: forrólevegős fritőzben készült ételek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.