Érik a paradicsom, igaz nem olyan sok mint tavaly, de a kicsit is meg kell becsülni. Na meg arról nem is beszélve, hogy a házilag főzött paradicsomszósznak nincsen párja, úgyhogy pár üveget is érdemes elrakni. Bazsalikomos paradicsomszószt készítettem, tartósítószer nélkül. Pizzára, spagettire, húsgombóchoz, mindenhez nagyon finom.
Bazsalikomos paradicsom
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 kg friss paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 ek. barnacukor
- 1 kk. só
Leírás
- Az üvegeket alaposan elmostam.
- A paradicsomot és a bazsalikomot megmostam. A paradicsom rossz és zöld részeit kivágtam.
- Nem hámoztam meg, mert a héját is belefőzöm.
- Lábasba tettem, kb. 30 percet főztem, majd botmixerrel pürésítettem, újból fél órát főztem. Ez alatt az idő alatt jól besűrűsödött.
- Hozzáadtam a fűszereket, még 30 percet főztem. Amikor elkészült, kivettem belőle a bazsalikomot, majd forrón üvegekbe szedtem, befőző fóliát tettem rá, rácsavartam a fedőt, 10 percre fejre állítottam őket.
- Ez után mentek 90 percre vizes dunsztba.
- Végül száraz dunsztba tettem őket kihűlésig. (A vizes dunszt elhagyható, én dilis vagyok, 🙂 korábban volt hogy megromlott a befőttem, így inkább duplán dunsztolok.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 4 üveg sűrű paradicsomszósz lett.
Fogyasztásig a kamrában, felbontás után hűtőben tárolom.
Aki nem szereti a héját és magját, az passzírozza át mielőtt üvegbe kerülni.
Fogyasztásig a kamrában, felbontás után hűtőben tárolom.
Aki nem szereti a héját és magját, az passzírozza át mielőtt üvegbe kerülni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.