Majonézes heringsalátát készítettem. Én ugyan nem szeretem, de a férjem igen, így már nem először kerül az asztalunkra. Elkészíteni nem bonyolult, hűtőben pár napig eltartható, így akár egy gyors vacsora is kiváltható vele, ha előző nap elkészítjük.
A cékla jótékony hatásáról bővebben itt olvashatsz: Ezért együnk mindennap céklát
Majonézes heringsaláta céklval
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 kisebb cékla (500 g)
- 2 doboz hering (230 g)
- 150 g majonéz
- só
- törött bors
Leírás
- A céklát megfőztem (kb. 30 perc kellett neki.) Hűtöttem, megpucoltam, apró (2-3 mm) kockákra vágtam.
- A hagymát megpucoltam, finomra vágtam, majd szűrő fölött leforráztam, a céklához adtam.
- A két doboz halról leöntöttem az olaj nagy részét, a céklához adtam. Elkevertem.
- Végül hozzáadtam a majonézt, sóztam, borsoztam, alaposan elkevertem.
- Hűtőbe tettem, egy éjszakát állni kell hagyni fogyasztás előtt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További céklás receptjeimet itt találod: céklás receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.