Az utóbbi pár évben attól függően, hogy mennyi paprikám volt, 2-3 üveg Erős Pistát is készítettem. Viszont megbeszéltük a családdal, hogy jobban szeretjük a paprika finom ízét, mint a csípősségét, így idén enyhébb változatot teszek üvegbe. Édes palermó paprikát, és csípős piros paprikát (csilit vagy jalapeno paprikát) darálok össze, sóval elkeverem és teszem tiszta üvegekbe. Ízletes, hosszan eltartható, Enyhe Pista néven kerül a polcra.
Erős Pistám van még egy üveg 2020-as, semmi baja nincs, a só tartósítja. Felbontás után természetesen hűtőben tárolom.
Erős Pista házilag
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 kg piros paprika
- 20 dkg jódmentes só
Leírás
- Az üvegeket alaposan elmosom, sterilizálom, leszárítom.
- A paprikát megmosom, lecsepegtetem.
- Csummáját kivágom,darabolom, késes aprítóval aprítom. (A sóból szoktam kicsit rászórni, így könnyebb aprítani.)
- Amikor a paprikát összeaprítottam, rászórom a többi sót, elkeverem.
- Addig keverem, míg a só el nem olvad rajta.
- Végül a tiszta üvegekbe teszem, a levével együtt.
- Az üvegre celofán kerül, majd lezárom a tetővel.
- Felbontásig spejzban tárolom.
Megjegyzés
Én most fele mennyiséget készítettem. 6 db édes palermo paprika és 5 db kis csípős paprika került bele. Így 2 üveg Enyhe Pistám lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.