Tegnap pizzát sütöttünk a kemencében. 350 fokra kell felfűteni, hogy igazán finom legyen. Miután kisültek a pizzák a kemence még 220 fokos volt. Sült pizzaszószt és sült szilvalakvárt készítettünk a maradék hőt kihasználva. Nem kell sűrűn kevergetni, nem ég le, nem melegíti fel a konyhát, igazán energiatakarékos változat. Mindkettő igen finomra sikerült.
- 5 kg szilva
- Az üvegeket alaposan elmostam. Kifőztem. Leszárítottam.
- A szilvát a fiúk megmosták, válogatták, magvalták, ledarálták.
- Egy régi tepsibe került a szilvapempő, majd a kemencében sült 6 órát.
- Sülés közben fél óránként megkevertem. (220 fokról indult 100 foknál vettem ki. Még akkor is rotyogott.)
- Igen jó sűrű lett, megállt benne a kanál.
- Még forrón a tiszta üvegekbe szedtem, celofánnal fedtem. (Nagymama régi üvegeibe kerültek, amiket a padlásról hoztunk le idén nyáron.)
- Végül tepsibe forralt vizet tettem, ebbe beállítottam a 4 üveg lekvárt és a kemencébe visszatoltam őket. Reggel langyosan vettem ki a lekvárokat, így kerültem a kamrapolcra.
A tepsi oldalára természetesen kicsit rásült a lekvár, de pár órás áztatás után könnyen elmosható.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2022.08.20. A szilvalekvár igen jól vizsgázott, régimódi kiflit sütöttünk vele, nagyon finom lett. Utolsó két képen látható. A kifli receptjét itt találod: régi szilvalekváros kelt kifli
2022.08.20-21. Idén a kicsi szilvafánkon rengeteg szilva termett, 70 kg-ot szedtünk le még a nagy eső előtt. Szombaton és vasárnap is 4-4 tepsivel a kemencében sütöttünk ki, 19 üveggel lett. Miután elkészültek szárazdunsztba tettem őket. Mutatom a képeket is:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.