Igaz apró szemű gesztenye volt, de jelenten, 22 perc alatt megsült a forrólevegős fritőzben. És még csak elő sem kell melegíteni. Szuper! Mutatom a részleteket.
Szelíd gesztenye sütése
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 350-400 g szelíd gesztenye
Leírás
- A gesztenyét megmostam, bevagdaltam.
- Langyos vízben 4 órát áztattam.
- Végül 160 fokon, 22 perc alatt készre sütöttem.
- Sütés közben kétszer átmozgattam.
Megjegyzés
Természetesen ha nagyobb szemű és súlyú a gesztenye, akkor hosszabb idő lesz mire megsül.
Kívűl kicsit ropogós, belül finom puha. A héja is könnyen lepucolható volt.
Kívűl kicsit ropogós, belül finom puha. A héja is könnyen lepucolható volt.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Összeszedtem a masina előnyeit, hátha valaki kedvet kap hozzá:
- Az első és legfontosabb, hogy nem lesz a konyha, lakás olajszagú.
- Nem kell több liter drága olajat vagy sok-sok kg zsírt vásárolnunk, szóval mindenképpen spórolunk.
- Kisebb a sérülésveszély használat közben, hiszen nincs freccsenő olaj, nem tudjuk vele magunkat megégetni.
- Nem tudjuk az olajat elégetni, esetleg ezzel tűzveszélyt okozni a konyhában.
- Nincs vesződés a használt olaj gyűjtésével, leadásával.
- Talán a legrosszabb házimunka a hagyományos fritőz, illetve az olajos serpenyő/lábas mosogatása. Legalábbis én piszkosul útálom! Szóval ezt a forrólevegős fajtát sokkal egyszerűbb tisztítani és tisztán tartani.
- Egyszerűen tisztítható. Amint elkészült benne az étel, kivesszük belőle. Azonnal, még melegen langyos, mosószeres vizet engedek bele, félreteszem míg megesszük az ételt. 20-30 perc múlva, szivaccsal egyszerűen elmosható a belső tálca és maga a sütő is.
- Sütés után nincs szükség tengernyi papírtörlőre a felesleges olaj lecsepegtetésére, mint bő zsírban való sütésnél.
- Nem kell az egész tűzhelyet, csempét és a konyhát takarítani a kifröcsögött olajtól.
- A húsok, zöldségek nem szívják magukba az olajat, sokkal finomabb ízük van.
- Nem kell a sütőt 20-30 percig előmelegíteni, azonnal süthetünk benne, így gázt vagy villanyt és időt is spórolunk vele.
- Nagyobb gyerekek is könnyen kezelik, biztonsággal elkészíthetnek maguknak benne egy adag ebédet. (pl. 2 szelet húst és krumplit) De akár néhány szem péksüteményt is.
- Az ételek sokkal ízletesebbek, ropogósabbak és omlósabbak lesznek.
- Használati útmutatóban néhány alap sütési hőfokot és időt mellékel a gyártó.
- Sokkal többféle étel készíthető benne, mint egy hagyományos fritőzben. (burgonya, húsok, halak, zöldségek, sütemények, kenyér, péksütemény, gesztenye…)
- Akinek nincsen mikrója, melegítésre is használhatja.
Persze némi olaj vagy zsiradék ehhez is szükséges, de össze sem lehet hasonlítani a mennyiségi különbséget.
Nem mondom, hogy mindent ebben kell sütni, mert pl. egy 6 fős családnak biztos inkább a rendes sütőben sütném a fasírtot, de logikusan átgondolva, nagyon hasznos segítség a konyhában.
Miket lehet benne még készíteni? További receptet itt találod: forrólevegős fritőzben készült ételek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.