Ez a krumplis tészta pirospaprika nélkül készül, és a főzés módja is kicsit más, mint amit gyerekkorom óta ismertem. Viszont nagyon finom, jó borsosan és lepirítva pedig abbahagyhatatlan!
Krumplis tészta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 3 szem krumpli (400 g)
- só, bors
- 250 g fodros kocka tészta
Leírás
- A krumplit és a hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
- A vékonyabb szeletekre vágott krumplit sós vízbe feltesszük főni.
- Közben az apróra vágott hagymát sertészsíron kis sóval aranyszínűre dinszteljük.
- Amikor megfőtt a krumpli, szűrőkanállal a pirított hagymára tesszük. Borssal ízesítjük, alalposan összekeverjük.
- A krumpli főzővizét szükség szerint felöntjük vízzel és kifőzzük benne a tésztát.
- Végül a kifőtt, leszűrt tésztát a hagymás krumplira tesszük. Alaposan elkeverjük, közben le is piríthatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 nagy tányérnyi krumplis tészta lesz.
Házilag készített sós uborkával tálaltam. A sós uborka receptjét itt találod.
Házilag készített sós uborkával tálaltam. A sós uborka receptjét itt találod.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.