A kiflit könnyebb adagolni, mint a kenyeret, le is lehet fagyasztani. Egyszerűen, változatos tízórai vagy uzsonna készíthető belőle, és biztos hogy amit kiveszünk, el is fogyasztjuk.
Magvas rozsos kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Előtésztához/öregtésztához:
- 200 g teljes kiőrlési rozsliszt
- 5 g szárított élesztő
- 2 dl víz
Kiflihez:
- összes előtészta
- 300 g BL-80 kenyérliszt
- 100 g világos rozsliszt
- 3 kk. só
- 5 g szárított élesztő
- 1,9-2 dl víz
- 1 ek. olaj
Tetejére:
- magvak vegyesen
Leírás
Előtészta/öregtészta készítése:
- Előző este 200 g teljes kiőrlésű rozslisztet, 5 g szárított élesztővel elkevertem.
- Hozzáadtam 2 dl vizet, alaposan elkevertem, majd letakarva reggelig pihent a konyhapulton.
Kifli elkészítése:
- Másnap reggel a kész előtésztához hozzámértem a többi alapanyagot, alaposan összegyúrtam, dagasztottam.
- Kelesztőtálban hagytam, letakarva 1 órát pihent.
- A tésztát 12 egyenlő darabra osztottam (90 g-os lett kb. egy darab) és kis cipókat formáltam belőlük.
- A sütőt bekapcsoltam 190 fokra.
- A tepsiket sütőpapírral lefedtem.
- A kis bucikból egyenként kifliket sodortam. Sodrásnál a vegyes magvakból szórtam a bucik alá (nem lisztet), és egyesével kézzel kisodortam a tésztákat, miközben jól meghempergettem a magokban őket. Középen kissé vastagabbra hagytam, majd patkó formára meghajlítva kerültek a tepsire.
- Így jártam el mind a 12 darabbal, majd jó 15 percet még a tepsin pihentek.
- Sütés előtt vízzel megpermeteztem őket, majd 25 perc alatt a 190 fokos sütőben készre sütöttem a kifliket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.