Majonézes répasaláta, amit nagyon szeretünk, de valahogy még nem került fel a receptek közé. Hát most gyorsan pótoltam. Marha steak, fasírt, rántott hús, sült húsok, natúr húsok mellé igen finom köret. Nyári grillezésnél igen sűrűn elkészítjük. A legmacerásabb dolog a répa reszelése, de azon kívül valóban egyszerű és gyors az elkészítése.
Majonézes répasaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- 4 ek. tejföl
- 4 ek. majonéz
- pici cukor, bors ízlés szerint
Leírás
- A répát megmostam, megpucoltam, sajtreszelőn lereszeltem. (Nagyobb mennyiség esetén géppel aprítom.)
- A vékonyra reszelt répához hozzáadtam a tejfölt, majonézt, elkevertem.
- Ha jó édes a répa nem is teszek bele mást, ha szükséges parányi cukorral és kis borssal ízesíthető.
- Alaposan átkeverem, majd néhány órát állni hagyom a hűtőben.
Megjegyzés
Aki kicsit szaftosabban kedveli a salátákat, nyugodtan tegyen bele még tejfölt vagy majonézt. Nálunk nem "fullad bele" a szószba a répa, mi így szeretjük. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha szívesen olvasgatnál még, további saláta recepteket itt találsz: saláták
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.