Sárgabaracklekvárt főztem, most a hagyományostól kicsit eltérő módon, dzsemfix hozzáadásával. Egyszerű, gyorsan elkészül és finom. 🙂 Kicsit eltértem a javasolt arányoktól és az elkészítési módtól, ezért leírom részletesen, hogy én hogy készítettem.
Sárgabaracklekvár dzsemfixes
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3750 g sárgabarack tisztított sárgabarack
- 1000 g kristálycukor
- 3 db dzsemfix
Leírás
- Az üvegeket alaposan elmostam.
- A megtisztított barackot forró vízbe tettem, majd a héját lehúztam, magoztam.
- Botmixerrel pürésítettem.
- A dzsemfixet a cukorral elkevertem, hozzáadtam a pürésített barackhoz.
- Kevergetés közben felforraltam, kb. 10 percig főztem, közben a habot leszedtem.
- Még forrón üvegekbe szedtem, tetejére befőzőfóliát raktam, kupakot rácsavartam, üveget fejre állítottam.
- Igaz ezt nem írták a javaslatban, de én száraz dunsztba tettem a kész lekvárokat, amíg ki nem hűltek.
- Csodaszép színű és nagyon finom ízű baracklekvár lett a végeredmény.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 13 üveg lekvár lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.