Steakburgonya arany színűre, sütőben ropogósra sütve. Nagyon finom és igazán nem bonyolult elkészíteni. Egy nagyon kedves barátunktól kaptuk a receptet, igaz Hédi kacsazsírral készíti, de ennek hiányában én házi sertészsírral készítettem és azzal is nagyon finom. Fasírthoz, rántott vagy natúr húsokhoz, rántott zöldségekhez, de baconbe tekert csirkemellhez is finom köret.
Steakburgonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- sütnivaló burgonya 700 g
- 2 ek. sertés zsír
Leírás
- A burgonyát megmossuk, négybe vágjuk.
- Lágy kacsa- vagy sertés zsírba forgatjuk. (Én egy tálba tettem, kanállal alaposan elkevertem.)
- Sózzuk, a sóval is elkeverjük.
- Légkeveréses sütőben 220 fokon pirosra sütjük.
- Nekem 45 perc alatt sült készre.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személy részére volt nálunk elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.