Kedves olvasónk, Jutka elkészítette a túrós szeletünket. Az eredeti receptünket itt találod: túrós szelet. Jutka cukormentes hozzávalókból sütötte meg. Tudom, hogy egyre többen vannak akik nem vagy csak korlátozott mennyiségben ehetnek cukrot és fehér lisztet, így mindenképpen hasznos lehet ennek a cukormentes finomságnak a receptje.
Diabetikus túrós szelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 175 g DW süteményliszt koncentrátum
- 175 g Búza finomliszt
- 16 g kakaópor (holland)
- 7 - 8 g. sütőpor
- 50 g zsír
- 8 - 9 ak. Yummy Sweet Red édesítő (100 g cukor)
- 180 - 200 ml tej
Töltelék hozzávalói:
- 200 ml cukrozatlan habtejszín (Pilos 30 %)
- 7 - 8 ak Yummy Sweet Red édesítő (7 - 8 ek cukor)
- 500 g túró
- 250 g mascarpone.
- 1 db citrom leve
Leírás
Piskóta elkészítése:
- A szárazanyagokat alaposan összekeverjük, összemorzsoljuk a zsírral és a szükséges mennyiségű tejjel alaposan összedolgozzuk.
- Sütőpapíron megfelelő méretre nyújtjuk. Nem baj, ha kicsit egyenletlen a széle, mert azzal fogjuk a végén díszíteni.
- Sütőpapírral a tepsi hátoldalára emeljük és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Hűtjük. Széleit levágjuk. 3 egyenlő részre vágjuk.
Krém készítése:
- A tejszínt a Yummyval felverjük. Vigyáz, nem vajat köpülünk. 🙂
- Egy másik tálba alaposan összekeverjük (kézi habverővel dolgoztam végig) a túrót és a mascarponét citromlevet.
- Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, alaposan összedolgozzuk.
- A tölteléket valamivel kevesebb, mit két részre osztjuk és megkenjük az alsó lapot. Erre tesszük a másodikat, kicsit lenyomkodjuk és jöhet a krém másik fele. Lezárjuk a harmadik lappal és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
- Közben az aprítóban összedaraboljuk a széleket és ezzel a morzsával szórjuk meg a süti tetejét. Fóliával letakarjuk és legalább 1 napi hűtőben tartjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! 🙂
♥ És akkor következzenek a fotók:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.