Néha jól jön a tasakos segítség, a csilis babot bolti Mexikói csilis bab alappal szoktam készíteni. Egyszerű, gyorsan elkészül, kiadós és finom. 🙂
Mexikói csilis bab
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g darált hús (sertés vagy marha és sertés vegyesen)
- olaj
- só
- 1-2 doboz vörösbab konzerv (250 g-os)
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica konzerv (285 g-os)
- 1 csomag Knorr Mexikói csilis bab alap
Leírás
- A darált húst, kis sóval olajon megpirítom. Először a hús kifehéredik, kis levet ereszt, párolom, majd lepirítom (közben a leve is elfő). Kb. 8-10 perc.
- Ráteszem a tasakos mexikói csilis bab alapot, 4 dl vizet, összeforralom. Kb. 3-4 perc.
- Majd következnek a konzervek (leve leöntve, szűrőn átmosva), amivel még alaposan összefőzöm. Kb. 6-8 perc.
Megjegyzés
Itthon sütött, friss, ropogós házi kenyérrel vagy sült burgonyával tálalom.
A zacskó 1 konzerv babot ír, én általában kettővel készítem, így 3 személy részére éppen elegendő. 🙂
A zacskó 1 konzerv babot ír, én általában kettővel készítem, így 3 személy részére éppen elegendő. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Itthon sütött finom házi kenyérrel tálaljuk. Mennyei! Ajánlok néhány kenyeret, amelyekkel nagyon finom a csilis bab: zürichi kenyér recept, burgonyás kenyér recept, gyökérkenyér
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.