15 perc alatt elkészíthető, egyszerű leves a savanyú tojásleves. Köménnyel és ecettel ízesítve, pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel remek meleg előétel.
Savanyú tojásleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 csapott ek. liszt
- 2-3 ek. olaj
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. pirospaprika
- 1 babérlevél
- ízlés szerint só
- 6 dl víz
- 2 tojás
- ízlés szerint ecet
- csipet cukor
Leírás
- Világos rántást készítünk. Az olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről majd a víz kb. egyharmadával felönjük, visszatesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellett simára keverjük, közben a többi vizet két részletben hozzáadjuk. Simára keverjük.
- Hozzáadjuk köményt, paprikát, sót, a babérlevelet, felforraljuk.
- Közben a tojásokat megtisztítjuk, egy kis tálkába beleverjük, majd a leveshez adjuk. Elkeverjük vagy egészben is hagyhatjuk, ki hogy szereti.
- Kis ecettel, cukorral ízesítjük.
- Lassú tűzön készre főzzük.
- (Én nem teljesen keverem szét a tojást, a sárgája egészben marad, szép lassan megfőzöm benne. Kb. 15 perc alatt az asztalon gőzölög a finom leves.)
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személynek elegendő. Tálalásnál levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.