Glutén – és laktózmentes burgonyás rudat sütöttem. Kétféle lisztből, ezek voltak itthon, így vegyesen használtam a Safi Paleo Sütő Lisztkeveréket és az Enjoy Free lisztet (Aldis). Nagy adag, kiadós. A Safi liszt sózott, így a sóval vigyázni kell, érdemes a tésztát nyersen megkóstolni és szükség szerint még sózni.
Glutén és laktózmentes burgonyás rúd
Hozzávalók
Tésztához:
- 60 g burgonyapehely
- 200 g víz
- 15 g friss élesztő
- 15 g víz
- 230 g Szafi liszt
- 120 g Enjoy Free liszt
- só ízlés szerint
- 250 g vegán ráma
- 2 tojás
Tetejét kenni:
- 1 tojás
Leírás
- A 60 g burgonyapelyhet 200 g hideg vízzel elkevertem, félretettem. (idő kell, kb. 20-30 perc, hogy megszívja magát a pehely vízzel)
- A 15 g élesztőt 15 g langyos vízzel elkevertem.
- A kétféle lisztet és a többi alapanyagot kimértem, majd hozzáadtam a burgonyás és élesztős keveréket is. Alaposan összedolgoztam, hűtőben pihentettem 4 órát. (Egy éjszakát is lehet pihentetni, nekem nem volt időm.)
- Lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, elnyújtottam, tetejét késsel bevágtam. Mélyhűtőbe tettem kb. egy órára.
- Formával szeleteltem, tepsire tettem. (Derelyevágóval is tökéletesen lehet darabolni.)
- Egy órát tepsin pihentettem, tojással megkentem. (Másfél tepsivel lett ebből a mennyiségből.)
- Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További gluténmentes recepteket itt találsz: gluténmentes receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.