Újhagyma és szára, zeller levél, petrezselyem levél, sárgarépa, fehérrépa, kinek mi van a kertben vagy mit sikerült éppen jó áron beszerezni a piacon. A zöld levelek hamar megszáradnak egy tálcára kitéve. A zöldségek pedig aszalógépben vagy sütőben vékonyra szeletelve, néhány óra alatt kopogósra száríthatók. Majd késes aprítóban vagy darálóban apríthatjuk vagy porrá őrölhetjük, ki hogy szereti. Levesek ízesítésére igen finom keverék. Lezárt üvegben tárolom.
Házi ételízesítő
Hozzávalók
- sárgarépa
- pertezselyem
- petrezselyem zöldje
- zeller
- zeller zöldje
- hagyma
- esetleg újhagyma és zöldje
- karalábé
Leírás
- A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk.
- Vékonyra szeleteljük (én zöldséghámozóval szeltem vékonyra).
- Majd aszalóban vagy sütőben kiszárítjuk.
- A zöldeket tálcán pár nap alatt megszáríthatjuk.
- Mennyiségeket nem írtam, ízlés szerint összeválogathatjuk a zöldségeket.
- Amikor minden készen van, aprítjuk.
- Végül légmentesen üvegekben tároljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.