A hétvégén valami fantasztikusat alkottam!!! – Házi zöldségleves télire, 37 perc alatt
Szóval ott kezdem, hogy zöldségeket szárítottam… Valami mennyei illat lengte be a konyhámat. Aztán nem bírtam a telet kivárni, azonnal főznöm kellett egy adag leveskét belőle. Nagyon finom! Szuper klassz lesz csak elővenni, vizet önteni rá, esetleg krumplival gazdagítani, fűszerezni és gyorsan megfőzni. 🙂 A végén még egy kis tésztát is tettem bele, hogy teljes legyen az élvezet.
Nem tartalmaz tartósítószert, konyhakész, így tényleg csak 1-2 perces munka lesz vele, amikor majd zöldséglevest főzök belőle. Ugye milyen klassz?
Mindenki saját ízlése szerint döntse el, hogy milyen zöldségeket szárít, én most: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, gombát, hagymát, paprikát és káposztát szárítottam. Azt is megmutatom hogyan: házilag szárított zöldségek
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
- 50 g házilag szárított vegyes zöldség
- 1, 2 liter víz
- 1-2 kk. só
- 6-8 szem bors
- 1 burgonya
- 1 ek. csigatészta
- ízlés szerint: zöldpetrezselyem
- Előveszünk a vegyes szárított zöldségből 50 g-ot.
- Felöntjük 1,2 liter vízzel.
- Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
- Kb. 15 perc főzés után hozzáadunk egy kockára vágott burgonyát.
- A burgonyával ismét 15 percet főzzük, majd hozzáadjuk 1 evőkanálnyi csigatésztát.
- Még 5 perc alatt észre főzzük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.