Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Ropogós kukoricás vajas keksz. Sütés után lezárt dobozban hosszan eltárolható.
Ropogós kukoricás vajas keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g búza finomliszt
- 50 g kukoricaliszt (én kukoricadarát daráltam le)
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- csipet só
- ½ kk. szódabikarbóna
- 1 egész tojás
Kenni:
- 1 tojás
Szórni:
- kristálycukor
- kukoricadara
Leírás
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
- Hűtőben 1-1,5 órát pihentetjük.
- Kivesszük a tésztát, lisztezett felületen átgyúrjuk.
- Majd lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
- Kerek szaggatóval kiszaggatjuk. (4 cm átmérőjű)
- Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
- Megkenjük felvert tojással.
- Megszórjuk kristálycukorral és kukoricadarával.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 65 db lett, két tepsivel.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2021.09.06. Ma dupla adagból állítottam össze a tésztát. Nővérkém állatos kiszúróival szaggattam. Két tepsi állatos és egy tepsi kör alakú keksz lett ebből a mennyiségből. Ha szeretnél Te is sütikiszúrót venni, ezen a weboldalon érdemes körülnézni, ugyanis 550 féle kiszúró közül válogathatsz. 🙂 Gasztrokreatív webáruház!
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.