Kelt tésztás kakaós és fahéjas csiga készült, most laktózmentes változat. Puha, foszlós, igazán finom. Sütés után a mélyhűtőbe is lehet tenni belőle, hogy maradjon későbbre tartalék. Illetve akinek sok ez a mennyiség, meg lehet felezni a hozzávalókat, és akkor 16 db lesz belőle, ami éppen ráfér egy tepsire.
Kakaós és fahéjas kelt csiga
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 440 ml kókusztej
- 37 g friss élesztő
- 800 g finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 ek. cukor
- 140 g vegán ráma
Töltelékhez:
- 100 g porcukor, 40 g kakaópor
- 100 g porcukor, 10 g fahéj
Leírás
Előkészítés:
- A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, rászitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót, puha rámát. Dagasztógéppel 8 percig dagasztjuk.
- Kb. 1-1,5 órára letakarva a konyhapultra félretesszük kelni.
- Tepsiket sütőpapírral béleljük, kimérjük a töltelékhez a hozzávalókat, összekeverjük a porcukorral.
Elkészítés:
- Amikor a tészta kb. kétszeresére megkelt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, két részre osztjuk.
- Az első adag tésztát 40 x 50 cm téglalapra nyújtjuk.
- A tészta tetejét vízzel megpermetezzük, megszórjuk a cukros kakaóporral, a tölteléket is kicsit megspricceljük vízzel. Majd a rövidebb oldalról indulva feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
- Éles késsel felszeleteljük, egy rúdból 16 db lesz, ami pont ráfér egy normál méretű gáztepsire.
- A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy fahéjas töltelékkel szórjuk meg.
- Kb. 30 percet még pihennek a csigák, közben a sütőt előmelegítjük.
- A két tepsi egyszerre 20-25 perc alatt megsült, közben egyszer átcseréltem őket.
- Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén meghintjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További édes csiga receptjeimet itt találod: mindenféle édes csiga
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.