Tegnap a férjemmel közösen készítettük az ebédet. Milánói sertésborda volt a menü. A spagettiszószt mindig Ő készíti, nagyon finom, fűszeres. Kiadós étel, ez a mennyiség étvágytól függően 6 embernek elegendő. (6 nagy adag!)
Milánói sertésborda
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Szószhoz:
- 500 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma (kb. 150 g)
- 250 g gomba
- 360 g paradicsompüré
- olaj
- só
- oregánó
- rozmaring
- bazsalikom
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Tésztához:
- 500 g makaróni
- só
- kis olaj a főzővízbe (2-3 ek.)
Húshoz:
- 6 nagy szelet karaj
- só
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Tetejére:
- reszelt sajt
Leírás
Szósz elkészítése:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük. Olajon kis sóval megszórva egyszerre megpároljuk.
- Amikor már jó puha és kissé zsemle színű, rátesszük a darált húst, lepirítjuk.
- Erre kerül a paradicsomszósz, valamint kb. 1,5 dl víz. (A víz a paradicsompüré állaga szerint szükséges. Nekünk jó sűrű volt a paradicsompürénk.) Jól összekeverjük.
- Ízlés szerint fűszerezzük: oregánó kb. 1 ek., rozmaring fél ek., bazsalikom 1 kk., pirospaprika kb. 2 kk. Szükség szerint sózzuk.
- Fedővel letakarva, kb. 1 órát lassan főzzük, ez alatt a hús megfő és az ízek jól összeérnek. Végül 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
Sertésborda elkészítése:
- A húst kicsit kiklopfoljuk, szeleteljük, sózzuk.
- Szokásos módon panírozzuk. (Előszőr lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.)
- Forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tészta:
- A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük.
- Leszűrjük, kicsit leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
Tálalás:
- A tésztát összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, erre kerül egy szelet hús és végül ismét reszelt sajt.
- Azonnal fogyasztjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.