Egészben, sütőben sütött burgonya, arany színűre, ropogósra sütve. Nagyon finom és igazán nem bonyolult elkészíteni. Egy nagyon kedves barátunktól kaptuk a receptet, amiben egy apró kis taktikai lépés van, amit én korábban sose alkalmaztam, amikor krumplit egészben sütöttem. A blansírozás, az a titok! Mindjárt mutatom is hogyan. 🙂
Fasírthoz, rántott vagy natúr húsokhoz, rántott zöldségekhez, de baconbe tekert csirkemellhez is igen finom köret.
Egészben sült burgonya
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- egyforma nagyságú burgonya
- só
- zsír
Leírás
Előkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk.
- Közben egy fazékban vizet forralunk.
Elkészítés:
- Amikor lobog a víz, beletesszük a burgonya szemeket, mérsékeljük a hőmérsékletet, újra forrás után még 1-2 percet főzzük a burgonyákat.
- Leöntjük a főzővizet, sózzuk, zsírral elkeverjük a burgonyát. Érdemes abban a lábasban csinálni, amiben blansíroztuk.
- Majd a tepsibe öntjük, és pirosra sütjük. Közben a szemeket át kell forgatni, hogy egyenletesebben piruljanak.
- Én a fasírttal együtt szoktam mostanában sütni, ebben az esetben egyszerre teszem a tepsibe a fasírtokat és a burgonya szemeket, hideg sütőbe betéve. Kb. fél óra elteltével felmelegszik 250 fokra, ekkor megfordítom a krumpli és a fasírtot is és mérsékelem a hőmérsékletet 220-230 fokra.
- Még kb. fél óra alatt készre sütöm, közben egyszer-kétszer forgatom a krumpliszemeket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.