Ez a gófri recept egy egyszerű, gyors, tejmentes változat. Van nekem egy régi, jól bevált receptem is, abban fel kell verni a tojás fehérjét habnak és tejjel, margarinnal készül. Ez a változat viszont vízzel, olajjal és tojás sárgjával. Igen egyszerű, gyorsan elkészíthető. Finom, ropogós gófri lesz a végeredmény. A ropogósságát állás következtében elveszíti, de nem igazán van ideje állni, mert finom és gyorsan el is fogy. Próbáljátok ki bátran.
Gófri - tejmentes
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g liszt
- ½ cs. sütőpor (7-8 g)
- csipet só
- 3 csapott evőkanál cukor (40 g)
- 2 db tojás sárgája
- 2,5 dl víz
- 1 dl olaj
Leírás
- A szárazanyagokat (liszt, cukor, só, sütőpor) egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat és a víz ⅔ részét. Gépi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék vizet, azzal is elkeverjük.
- Gófrisütőben 3-as fokozaton pirosra sütjük.
- Ebből a mennyiségből 5-6 db nagy gófri lesz. (Nagyobb létszám esetén érdemes dupla vagy tripla mennyiséget bekeverni.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.