Zsenge zöldborsóból egyszerű, de finom zöldborsólevest lehet készíteni. Én teszek bele krumplit és nokedlit is, illetve kis lisztszórással sűrítem főzéskor. Tudom, sokan sokféleképpen készítjük, nekünk ez a fajta a kedvenc a családban.
Zöldborsóleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g zsenge zöldborsó
- 2 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 1 krumpli
- 1-1 kisebb fehér és sárga répa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél paradicsom
- 1 gerezd paprika
- só, szemesbors
Nokedlihez:
- 1 tojás
- 2-3 ek.liszt
- só
Leírás
- Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk.
- A fagyasztott zöldborsót és a karikára vágott répát 2 ek. olajon megdinszteljük.
- Megszórjuk 1 ek. liszttel, hozzáadjuk a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
- Felforraljuk és szépen lassan főzzük.
- Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. (30-35 perc)
- Közben 1 tojásból, sóval, liszttel nokedlit kavarunk. Amikor puhák a zöldségek, belefőzzük a nokedlit, felforraljuk 2-3 percig főzzük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.