Pillekönnyű túrófánkok, igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Mindent csak össze kell keverni, forró olajba szaggatni és kisütni. Nagyon finom csemege. Akár egy kevésbé mozgalmas hétköznapi délutánon is elkészíthetjük, pl. egy egyszerű zöldségleves után.
Ha a hagyományos fánk receptemre kívácsi lennél, ezen a linken találod: fánk, a csörögefánkot pedig így készítem: csörögefánk
És akkor most következzen a túrófánk, ahogy én készítem.
Túrófánk
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 1 tojás
- késhegynyi vaníliapor vagy 1 csom. vaníliás cukor
- 1 ek. cukor
- csipet só
- 250 g finomliszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- 200-250 g tejföl
Sütni:
- kb. 1 liter olaj
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Leírás
- A túrót, tojást, cukrot, vaníliát, sót összekeverjük.
- Hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet és 200 g tejfölt, összekeverjük. Nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges még 50 g tejföllel lazítjuk a tésztát.
- Kb. 10 percig pihentetjük a tésztát.
- Ez alatt felhevítjük az olajat és összekeverjük a porcukrot késhegynyi vaníliporral vagy 1 zacskó vaníliás cukorral.
- Két kiskanállal kis gömböket kanalazunk a forró olajba, sütjük.
- A fánkok önmaguktól megfordulnak.
- Szép pirosra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 50 db kis fánkom lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.